Økonomi

5 tips til at låne penge

5 tips til at låne penge

Overvejer du at låne penge?

Det kan virke farligt, men med nogle gode tips og tricks kan det være både nemt og sikkert. Der er rigtig mange forskellige typer lån og renter at holde styr på, og samtidig er der et væld af låneudbydere, hvilket kan gør det rigtig forvirrende at gå i gang med at finde det perfekte lån til dine behov. Her giver vi dig 5 tips til at gøre det nemmere at låne penge på sikker vis.

Det første tip er at sikre dig, at du har styr på, hvilket type lån du vil optage. Der er indtil flere forskellige typer, og forskellige udbydere vil opfordre dig til forskellige lån, da hver enkel udbyder typisk fokuserer på at sælge netop denne type lån. Du kan for eksempel optage et mikrolån eller minilån, hvis du gerne vil have under 10.000 kroner og kan betale dem tilbage hurtigt. Skal du bruge penge hurtigt, kan du optage et mobillån, et hurtigt lån eller kviklån. Et mobillån er faktisk så hurtigt at optage, at du kan gøre det fra din mobiltelefon, hvorfra navnet stammer.

Det andet tip er at finde ud af, hvilken rente dit lån har. Det kan have en fast rente eller en variabel rente, hvilket altså betyder, at renten enten kan ændre sig fra måned til måned eller ligger helt fast. Selvom variabel rente kan virke skræmmende, kan det også have en god effekt, da du kan ende med at betale mindre end gennemsnittet i rente. Kassekredit er et eksempel på en variabel rente.

Tredje tip er at holde øje med ÅOP for dit lån. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og dette viser dig ganske enkelt hvor meget du betaler i procent for et år. Efter nogle uheldige episoder med uklare renter og lignende blev det lovpligtigt i Danmark for låneudbydere at tydeliggøre ÅOP.

Du kan ligeledes findes de samlede låneomkostninger for lånet. Låneomkostningerne skal altså ligesom ÅOP vise samtlige omkostninger for lånet, dog vises det ved låneomkostninger i et endeligt beløb i stedet for procenter. Så er det nemt for dig at se hvor meget du egentlig betaler for lånet.

Fjerde tip er at forsøge at betale restgælden hurtigst muligt. Restgælden er ganske enkelt, hvor meget du stadig skylder af lånet, og du får typisk oplyst restgælden hver måned. Hvis din restgæld er nået et beløb, som du har pengene til at betale tilbage med det samme, kan du lige så godt spare renten og få betalt lånet hurtigst muligt. Hvis dit lån har en variabel rente, er dette dobbelt så smart at gøre, da du ikke altid kan være sikker på, om renten næste måned bliver højere eller lavere end forrige måned.

Femte tip omhandler den sidste, vigtigste faktor, og det er selvfølgelig udbydere. Det kan være svært at finde det rigtige lån, og det er altid en god idé at finde samtlige muligheder inden man træffer et endeligt valg. Superkredit.dk kan vise nogle af de bedste lån. Denne hjemmeside er nemlig dedikeret til at finde de bedste lån på markedet, så her har du også et godt overblik over udbydere af lån i Danmark, samt hvilke typer lån og renter de tilbyder.