Økonomi

Sammenlign lån

Sammenlign lån

Sammenlign lån og find det rigtige for dig. Brug de opdaterede lister til at finde det bedste lån med de optimale vilkår for din situation

Sammenlign lån og find det rigtige for dig. Det er vigtigt at kigge på opdaterede lister over lån, så du kan sammenligne vilkårene for de enkelte lån, inden du tager en beslutning. Du gør dig selv en tjeneste ved at være omhyggelig med udvælgelsen, ikke kun med hensyn til omkostningerne ved lånet. Også vilkår generelt for at optage lånet kan få betydning for din oplevelse, for eksempel fleksibilitet med afdragene.

sammenlign lån

Sammenlign lån for at orientere dig i junglen

Men når tilbuddene er mange, er det sværere at orientere sig i junglen. Hvordan adskiller de enkelte lån sig fra hinanden, hvordan tjekker du vilkårene i detaljer, så du kan vælge det bedst mulige lån? Sammenlign lån, det er den eneste mulighed for at danne sig et overblik, og du bør da anvende nogle faste parametre ved sammenligningen, så du får et samlet indtryk af betingelserne for at optage lån forskellige steder.

Renter og andre omkostninger

Leder du for eksempel efter et rentefrit lån, skal du være opmærksom på den enkelte udbyders øvrige krav for at bevilge lånet. Én ting er, at du kan låne uden at betale renter i løbetiden, en anden ting er, at du måske skal betale gebyrer eksempelvis til stiftelsesomkostninger. Du må derfor holde øje med de samlede omkostninger ved lånet, og ikke kun glæde dig over, at du ikke skal betale renter.

Det er ÅOP, der tæller

Hvis gebyrerne for at optage lån hos én udbyder er meget høje, så de ligner eller endda overstiger beløbet ved rentetilskrivning hos en anden udbyder, ja så er du jo lige vidt. For at kunne sammenligne de reelle omkostninger ved at optage lånet må du derfor sammenligne de årlige omkostninger i procent, også kaldet ÅOP. Dette tal, ÅOP, kan angives også for lån, der har meget kort løbetid.

Låntagers marked

Markedet for kviklån er vokset markant de senere år, og det er til kundernes fordel. Når konkurrencen skærpes, strækker låneudbyderne sig længere og giver stadig bedre tilbud. For eksempel er der kommet mange rentefri lån på markedet, og du kan derfor ofte finde lånetilbud, der gør det billigt at låne.

Vælg realistisk løbetid

Samtidig skal du være opmærksom på, at de rentefri lån oftest har en meget kort løbetid, som regel mellem 14 og 60 dage. Dette er vigtigt, fordi de enkelte låneudbydere lægger ekstra høje renter plus ekstra gebyrer på lånet, hvis du ikke indfrier det til tiden. Det kan derfor koste dig dyrt, hvis du ikke betaler lånet tilbage som aftalt. Læg derfor et budget, sammenlign lån, og vælg lån med en løbetid, der er realistisk for dig.

Brug låneberegner

Hvis du leder efter et lidt større forbrugslån, bør du desuden være opmærksom på flere andre vilkår for at optage lånet. De fleste låneudbydere har en låneberegner på deres hjemmeside. Med låneberegneren kan du tjekke afdragenes størrelse i forhold til løbetid, og du tjekke ÅOP. På den måde kan du justere udgifterne, så afdragene er realistiske for dig, mens omkostningerne stadig holdes nede.

Prioriter fleksibilitet

Justering af løbetid og afdrag afhænger af låneudbyderens fleksibilitet. Sammenlign lån og vælg de låneudbydere, der giver dig størst fleksibilitet og samtidig ÅOP i den billige ende af skalaen. Ved optagelse af større forbrugslån kan det være interessant, hvis låneudbyderen giver mulighed for afdragsfri måneder. Er løbetiden på 6 måneder eller mere, kan det være vigtigt for dig, at der er en måned eller to undervejs, hvor du kan udskyde afdraget, uden det kommer til at koste dig en formue i ekstra renter og gebyrer.